2013. augusztus 16., péntek

Díjak #3

Nos, összegyűjtögettem néhány díjat az utóbbi időben, amiért mind-mind nagy hálával tartozom! :) Köszönöm szépen minden egyes embernek, aki megjutalmazott vele!


Hatodik, hetedik és nyolcadik Díjaim (mert ugyanazt kaptam meg, mégis nagyon örültem nekik :)


(a kérdésekre természetesen válaszoltam, de már nem volt hangulatom háromszor leírni 11 dolgot magamról, és az én kérdéseimet is csak egyszer fogom feltenni, így akiknek küldöm a díjat, azoknak majd csak arra a 11 kérdésre kell válaszolni, amit feltettem nekik) :) Remélem, érthető volt, mert a végére belezavarodtam. >.<

A hatodik a díjamat Cecilenek szeretném megköszönni! /nagyon tetszettek a kérdéseid! :)/

Szabályok:
1. Írj magadról 11 dolgot!
2. Válaszolj 11 kérdésre!
3. Írj 11 kérdést!
4. Küldd tovább 11 blognak!

11 dolog rólam:
1. Kicsit fáj a fejem, egyébként éppen írni készülök.
2. Azon gondolkodom, mennyi ötletem van, és olyan kevés időm, hogy az felháborító. Mi lesz az iskola alatt?
3. Szombaton megvesszük anyuval a sulis cuccokat. Alig várom, hogy lássak néhány füzetet. *-*
4. Füzet fanatikus vagyok – az előző pontot megmagyarázva.
5. Zenét akarok hallgatni, de nincs elég erőm , hogy kinyúljak a mellettem lévő fülhallgatómért. -.-
6. Ebből következik, hogy lusta vagyok.
7. Nagyon – nagyon! – érdekelnek az emberek! És szeretném érdekessé tenni a karaktereimet, szóval rá kéne állni a dologra.
8. Szóval ki kéne dolgozni az előéletüket.
9. Van egy történet, amit egy fejléc és egy Quimby szám ihletett, de félek belekezdeni, mert alig találtam ki, mi legyen benne. De olyan szép az a fejléc, kár lenne veszni hagyni. :/ Majd egyszer megírom azt is…
10. Túl kevés az időm.
11. Mellesleg nem mindig van kedvem írni sem… Help me!

A 11 kérdésre a válasz:
- Fontos számodra, hogy sok és pozitív visszajelzést kapj az olvasóidtól, vagy inkább csak magadnak írsz? Hazudnék, ha azt mondanám, nem. Nagyon-nagyon függővé válltam a véleményeknek, és az, hogy az Escape-es blogomban nagyon híján vannak a visszajelzések, megviselnek. De megértem az Olvasóimat. Vagy nincs idejük írni, vagy épp nyaralnak, vagy csak lusták. :D De próbálok elsősorban magamnak írni, ami akkor nehéz, ha közben folyamatosan publikálod az irományaidat, mert várják a frisseket, és rossz érzés, ha csúszol a fejezettel.

- Ha hármat kívánhatnál, mi lenne az? Ezt nem lehet eléggé megfontolni. Az első, hogy valahol, teljesen másik országba éljek – persze magyarként, mert a magyar nyelv kincset ér! -, a második talán egy normális család lenne, a harmadik pedig… sok opció van, erről nem tudok dönteni. De nem a pénz, ez biztos. Nem vagyok sekélyes. J

- Milyen élményed jut először eszedbe arról a szóról, hogy muskátli? Nincs konkrét. J Csak egy apró falusi házat képzelek el, az ablakban piros muskátlikkal, de élményem nincs szerintem. Anyu viszont nagyon szereti – többek között ezt – a virágot is, és nyaranta mindig van az ablakba egy hosszabb műanyag cserépben (nem tudom, mi annak a neve.)

- Mi a legszebb emléked? Sok van. Mind a múlté, és olyan emberekkel történtek meg, akiket most is visszasírok, így inkább nem gondolok azokra a bizonyos emlékekre. Tessék, már is zuhanóban van a kedvem. 

- Hogy képzeled el magad 5 év múlva? Valahol külföldön, egy személlyel, aki mellettem fog állni, mint partner (minden téren), talán ő lesz az igazi. Esetleg író leszek, de lehet, hogy még mindig takarító leszek Angliában, mert még két év után sem érdemlem ki a felsőbb rangot.
- Kinek köszönhetsz a legtöbbet? A barátnőmnek, akivel már alig tartjuk a kapcsolatot…

- Hogy jött a történeted ötlete? Egyszer azt álmodtam, hogy Ed a szobám ablakában áll, én pedig közelebb mentem hozzá, és rábírtam őt arra, hogy szembe forduljon velem. Aztán megcsókolt, a pillanat pedig olyan intim volt és mély, hogy rögtön gondolkodni kezdtem egy történeten. Vajon miért állt ott, révedten nézve a távolba? Kije lehettem Én neki? És végül, miért sütött a csókunkból a vágyakozás és a szomorúság? Miért hiányzott belőle valami? Ez lenne tömören a dolog. J

- Van olyan blogger vagy bloggerina, akire példaképedként tekintesz? Miért? Bri egy nagyon-nagyon tehetséges lány, akivel volt szerencsém megismerkedni, azt hiszem ő talált rá a blogomra. J Azért tekintek rá úgy, mert tényleg tehetséges, és ráadásul nincs elszállva magától (pedig lenne miért!), végül pedig, mert nagyon közvetlen és kedves. És jó tanácsokkal szolgál. Carlie is ugyanilyen, róla is hasonlóképpen vélekedek! Van egy másik bloggerina, aki Emilie Demoure néven írogat jelenleg, bár mindig eltűnik egy időre, majd megjelenik egy újabb csodával, amit sajnálatos módon végül mégsem tár a kíváncsi szemünk elé, bizonyos okokból… Amiket sajnos nem tud egyikünk sem, de örülnék neki, ha egyszer tényleg végig olvashatnám egy történetét. Gyönyörűen ír.

- Ha tűz ütne ki nálatok, mi lenne az a három dolog, amit kimenekítenél magaddal a lakásból?(Feltételezve, hogy az élő személyek kimenekítik saját magukat.) A jegyzetfüzetemet, ahova mindent leírok, minden ötletet és megfigyelést. Egy kincs! Továbbá a mobilomat, és a laptopomat. Jééézusom, de a könyveimmel így mi lesz? T.T (oké, majd azokat megvesz újra…)

- Ha rendezhetnél egy filmet, miről szólna, és kiket válogatnál be a stábba? :33 Ez egy elég húzós kérdés, és elég furcsa gondolatokat vetett fel a fejemben, inkább kihagynám. :’)

- Milyen új tanórát vezetnél be a matek helyett? (Ha szereted a matekot, akkor bármi mást is lecserélhetsz.) Hahaha, no. Egyébként matek helyett behoznám a creative writing szakot, ami egyelőre csak külföldön fut, egyetemeken, és ott azt tanítják, miként írj. J Jó is lenne…

11 bloggerina, akit szeretnék megajándékozni:
(a legutolsó díj végén)

Ezért a Díjért nagyon hálás vagyok Zsoonak!^^ Ez a hetedik darab, el sem hiszem! :)

Szabályok:
1. Írj magadról 11 dolgot!
2. Válaszolj 11 kérdésre!
3. Tegyél fel 11 kérdést!
4. Küld tovább 11 embernek!

11 dolog rólam:
(megtettem a legfelső díjnál)

Kérdésekre a válasz:
1. Kik azok, akikre felnézel? A nővéremre, és néhány nálam idősebb barátnőmre, akik a mai napig sokat jelentenek számomra, mert általuk sok új dolgot megismerhettem, és tapasztalhattam.
2. Hova szeretnél eljutni? (ország/város) Franciaország, Kalifornia, és bárhova, ahol van tenger/óceán.
3. Mivel szeretnél foglalkozni felnőttként? Az angol nyelv nagyon közel áll hozzám, eddig egyébként szociológián gondolkodtam (jé, karakter-jellemvonás).
4. Van hobbid? (ha igen, akkor mi?) Sok van. :D Az írás a mindenem, szoktam fotózgatni, főleg embereket, és gitározás mellett énekelgetek is (talán a közel jövőben bandában fogok játszani, amint elkezdünk próbálni), és végül, de nem utolsó sorban rajzolni is szeretek. J
5. Van kedvenc könyved? A Vámpír Akadémia összes kötete, és a Bloodlines, ezeken kívül viszont talán a Komfortos Mennyországot tudnám ebbe a kategóriába sorolni.
6. Kitől kaptál legutoljára SMS-t? Az egyik legjobb barátnőmtől, akivel mindezek után elmentünk biciklizni, és sikeresen beletekertem egy sövénybe, mert annyira magyaráztam neki. :D Nos, ezt csak azért mondom el, mert azt mondta, mindenkinek tudnia kell, milyen béna vagyok. :D
7. Van testvéred? Kettő is, én vagyok a középső.
8. Honnét jött az ötlet a blogod témájához? Egy álmomban megjelent Ed, és felcsigázta az érdeklődésemet. Eléggé ahhoz, hogy belevágjak egy történetbe, ami alig volt kidolgozva. De nézd! Mindjárt be is fejezem a sztorit, szóval csak kisült belőle valami. :)
9. Ki a kedvenc sztárod? Hayley Williams, és a két múzsám, Niall Horan és Harry Styles (akikbe nem azért szerettem bele, mert helyesek és híresek és hű de felkapottak, hanem mert van bennük valami karizmatikus, ami folyamatosan megihlet. Csak nem a szokásos módon :3)
10. Kedvenc tantárgy? Rajz, és irodalom. az angol azért ne, (az iskolában), mert a tanárunk szörnyű.

Küldöm:
(utolsó díj végén)

A nyolcadik díjamat Petrának szeretném megköszönni! :)

Szabályok:
1. Írj magadról 11 dolgot
2. Válaszolj 11 kérdésre
3. Tegyél fel 11 kérdést
4. Küldd tovább 11 embernek.

11 dolog rólam:
(a legfelsőnél kitöltve)

A 11 kérdésre a válasz:
1. Milyen napod volt? Egész jó, olyan furcsa, könnyed nyári hangulat lengte körül a délutánomat. :)
2. Hány fiú barátod van? Hááát… *fejszámolást végez* több mint tíz, ez biztos. :D Egyébként azt hiszem, mondhatom azt magamról, hogy elvagyok a fiúk társaságában. Csak akkor feszélyez a dolog, ha ott van az is, aki tetszik nekem.
3. Szereted a bodza-szörpöt? Haha, általában csak vizet iszok.
4. Láttál már tollas csirkét? A tyúkunk most költötte ki a csibéit, és haláli édesek a kis sárga pelyheikkel. Kis pamacsok. :3
5. Szerinted, hogy nézne ki egy zsiráf, egy zebra és egy tornacipő keveréke? Érdekesen, az biztos.
6. Láttál már lila hörcsögöt? Jézusom, ezek a kérdések. :D Tisztára olyan érzésem van, mintha az elmegyógyintézetben vallatnának, vajon miért is őröltem meg, vagy nem tudom. :D
7. Tudtad, hogy beleragadt a karamellás csoki a fogamba? Ööö. Nem?
8. Fürödtél már szivárványban? Én nem, de az írek biztos. *határozottan bólogat*
9. Milyen íze van a víznek? Nálunk kicsit arzénos, szóval tisztított vizet iszok. :S
10. Rájöttél, hogy ez a 10. kérdés? Nem, csak magukon a kérdéseken nézek nagyokat, a számokat nem figyelem.
11. Ha az utcán találnál egy nyakörvet mit tennél? Ott hagynám, ahol van?

A 11 kérdésem, amire válaszolniuk kell a jelöltjeimnek :)
1. Mi ösztökél arra, hogy jobb író lehess?
2. Szoktál azon gondolkodni, vajon válhat-e belőled író egy nap?
3. Milyen gondolatokkal tekintesz a jövődre? Vajon hogy fog alakulni?
4. Szerinted egy történetben fontos, hogy sok fordulat legyen benne? Vagy elég, ha a cselekmény tempója kevésbé gyors, és lassabb tempóval halad a tetőpont felé?
5. Szoktál angolul olvasni?
6. (egy apró, mégis elég egoistának tűnő kérdés) Mit gondolsz az Escape történetről (ha beleolvastál bármikor is)? 
7. Mi a véleményed arról, hogy a bloggerek világában kevés egyedi, és több tucat sablon blog van (amiket úgy tűnik, jobban előnyben részesítik, mint az egyedi példányokat)? 
8. Mit tennél, ha a holnapi napod lenne az utolsó a Földön (és mondjuk aznap éjfélkor pontban világ vége lenne)?
9. Mi a kedvenc személyes tárgyad, ami nélkül nem tudnád élni (és most mellőzük az ételeket és hasonló szellemes beszólásokat :D)?
10. Ha tehetnéd, elmenekülnél az életed elől, s kezdenél újat valahol másutt? 
11. Kit és mit vinnél magaddal, ha el kellene valahonnan menekülnöd egy idegen országba?

4 megjegyzés:

 1. Úúú, végre valaki aki szintén füzet mániás! ;3
  Nagyon szépen köszönöm a díjat. ♥

  Nagyon szép kérdéseket tettél fel, számomra főleg az első pár elgondolkodtató.Ezért szeretném tőled megkérdezni, hogy ugye nem baj, ha egy picit később/holnap válaszolok rájuk? :) Szeretném jól átgondolni őket.

  Még egyszer köszönöm! ^^"

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hahaha, éljen (komolyan, a barátaim hülyének néznek a mániám miatt, de akkor nem vagyok egyedül :3)!
   És nincs mit, szívesen adtam, hisz megérdemelted! :) <3
   Nyugodtan gondolkozz rajta, a legtöbb díjat én mindössze egy-két hónap után teszem ki a megkapásuk után, szóval nincs belőle probléma, de a válaszaidnak úgyis utána fogok nézni! ^^ Kíváncsi vagyok rájuk. ;)

   Hayley xx

   Törlés
 2. Drága Hayley! (:
  Őszintén mondom, hogy nagyon meglepődtem, amikor megláttam a díjat. Nagyon szépen köszönöm. <3
  A feltett kérdések valóban elgondolkoztatóak, viszont tapsvihar neked, amiért nem a sablonosak. Amint összeszedtem a gondolataimat, válaszolni foguk rájuk.
  Ölel,
  Sweety

  Ui.: Még nem értem a történet végére, habár már az epilógust tervezed publikálni. Előre is bocsánatot szeretnék kérni, amiért nem tudtam a prológustól követni az eseményeket, de a végén biztosan fogok írni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Sweety!

   Örülök, hogy tetszenek a kérdéseim, a díjat pedig abszolúte megérdemelted! ;)
   És csak nyugodtan, azt hiszem, már nem sokan fognak írni így a legvégére sem, az Epilógus viszont azért még felteszem! :) És gyere bármikor (persze csak ha érdekel a történet!^^ nem erőltetek semmit, én szívesen írtam véleményt a te történetedről, mert láttam, hogy kiérdemelted :)

   Hayley xx

   Törlés