2013. május 8., szerda

Díjak #1

Sziasztok! Az elmúlt hét alkalmával kaptam két díjat (!), amiket el sem hiszek, hogy kiérdemeltem volna. :) De nagyon szépen köszönöm Hennynek, és JuliaBoo-nak! :) Rengeteg kérdésre kellett válaszolnom, remélem, nem lettek nagyon komolytalanok.


Az első díjat köszönöm szépen JuliaBoo-nak, amiért megtisztelt vele!11 dolog rólam:

1. Épp most megy a háttérben a Clair de Lune, amit egyszerűen imádok.
2. Tegnap odakint voltam fotózni, és összecsíptek a szúnyogok. Ez az egy dolog a nyárban, amit ki nem állhatok. :/
3. A hétre (az érettségiszünet idejére) terveztem egy csomó mindent (főleg írni), de úgy tűnik, ez nem fog megvalósulni. Akarat-gyenge vagyok x) /vagy valami hasonló/
4. Egész este egy bizonyos személyre gondoltam, akivel most nem tudom hova tenni a kapcsolatomat. Azt hiszem, a barátságaim nagy részét én szoktam elbaltázni…
5. Hétfőn raktam rendet, de máris kupi van a szobámban. Nemáááár.
6. Jézusom, még hány pont van hátra? O.o oké, az eddig felsoroltak közül ez a pont volt a legkomolytalanabb.
7. Szerintem a körülöttem lévő embereket lassan kezdem kiakasztani azzal, hogy másról sem beszélek jóformán, csak az írásról. :’)
8. A rapperek közül csak Eminemet preferálom, meg talán Yelawolfot, aki Eddel duettezett néhány dal erejéig. Most ez a kedvencem azok közül a bizonyos számok közül (érdemes végig hallgatni, a sok rap után végre Ed hangja is felcsendül :D).
9. Van egy keménykötésű könyvem (egy füzet, sima lapokkal, de könyv alakja van), ami tele van cetlikkel meg képekkel, amikre idézetek vannak írva, főleg olyanokkal, amik valamilyen dolog folytán hozzám kapcsolódnak, vagy tetszenek.
10. A kedvencem az idézetek közül most talán ez (oké, nagyon sok van, így csak választok egyet közülük):

"A világban semmi vagyok, s túl sok, hogysem eléd
Állhatnék, mint puszta dolog
Bölcs és sötét."

11. A történeteimnél, amiket kitalálok, szörnyen ragaszkodom az angol címekhez. Szerintem még egyszer sem volt olyan, hogy magyar nevet adtam volna nekik, pedig tudom, hogy milyen szép is a magyar nyelv valójában. Erre is egy barátom tanított meg. De az angolban valahogy jobban átjönnek egyes dolgok…

11 kérdés nekem:

1. Mire vagy képes, hogy elérd a célod?
Attól függ, miről is van szó pontosan. Olyan középszinten vagyok ezzel, mert nem vagyok az a mindenre elszánt tipus, de igenis küzdök azért a „valamiért”. A dolog értéke a legfontosabb, azt hiszem.

2. Mennyire veszed komolyan az írást?
Nagyon. De tényleg. Az a baj, hogy mikor blogolok (egy történetet), akkor mindig várnám a megerősítést, és eleve azért írok, mert mások is olvassák, és félek, hogy esetleg csalódnának, ha sokáig elmaradnék egy-egy résszel. Nem tudok csak úgy magamnak írni – habár régen még ment. Nem tudom, hogy kellene kicsit ösztönöznöm magam, pedig rengeteg ötletem van, amit lapra kéne vinni.

3. Mikor vannak ötlethullámaid?
Legtöbbször (impresszionista/hangulatfestő) képeket nézek, ezek sokat segítenek. Szóval, ez van általában délután, ha az időintervallumot kérdezed. A másik szakasz általában este van, mikor lefekszem „aludni”, és zenét hallgatok. Az valami hihetetlenül megnyugtató. Az Escape-es történetem is csak egy felindulás volt Ed dalait hallgatva – emlékszem, aznap este nem sokat aludtam, annyira beleéltem magam Eleanor személyiségébe. Teljesen fel voltam villanyozódva, és újra meg újra lejátszottam az egész albumot.

4. Hol szeretnél élni?
California? :) Ez egy nehéz kérdés. Valahol a tengerparton, vagy egy ’öröknyár’ szerű helyen, mert a telet egyébként sem preferálom. Hm, Franciaország gyönyörű ország…

5. Számodra reális életkép a ház, férj, gyerekek és kutya?
Ezt a kérdést bevallom, nem értem :’) Igazából szeretnék egyszer egy kislányt, vagy rögtön ikreket, és persze a férjem is elengedhetetlen. Várjunk, azt hiszem, leesett. Igen, nem akarok 70 macskával a házamban meghalni öregkoromban. Najó, ezt hagyjuk.

6. Sokat olvasol a telefonodon keresztül?
Igen. :$ Hol máshol egyébként? :D Úgy értem  gépen nem jó, mert zúg, a telefonom meg egészen okos, betűméretet lehet rajta nagyítani, rengeteg angol novella-dokumentum van lementve rajta, és az internetről is letudom menteni az oldalakat. :D De a legeslegjobb, mikor könyvet olvasol. Azt semmi sem tudja pótolni, mikor a kezedben fogod a művet, és (beleszagolsz(?) a lapokba – öö, nem érzek illatokat, szóval ezt az érzést nem tudom leírni :/) leheveredsz vele valahova, és csak olvasol.

7. Kedvenc oldalad?
Oldal, tehát nem blog. Az oldalak pedig… ajjaj, tumblr oldalak jöhetnek a listára? :D Van egy angol lány, aki slash-eket ír (fiúxfiú), és hihetetlenül jól csinálja már eleve a karaktereket, meg a párbeszédeket, a történetvezetést, stb. Néha szoktam is nála randomkodni, és írok neki egy elég pocsék nyelvezetű ask-ot, de végül is érti és ez a fő.^^ Egyébként nagyon szereti a One Directiont, főleg Zaynt. :) itt a címe.

8. Hogy érzed most magad?:)
Hááát.. (oké, háttal nem kezdünk mondatot) Jelenleg Ed megy a háttérben aláfestő-zenének, szóval egész tűrhetően. :D És kissé tartok attól, hogy a válaszaim elég komolytalanok lesznek, szóval próbálom összeszedni magam így estére. :)

9. Odaadnád a facebook profilod címét egy olyan embernek, aki az utcán megállít és barátjának akar jelölni a közösségin?
Dehogy. Meg úgy eleve, nem igazán aktivizálom magam facsén, inkább Tumblr, de azt a címemet szívesen odaadnám másnak. :3

10. Kitől szoktál fejlécet rendelni?
Senkitől. Magamnak csinálom – a minőségén meg is látszik (mit ne mondjak, elég változatosak). :D

11. Szerinted létezik olyan szerelem, mint amilyen a Titanic-ban van?
Igen. Tekintve, hogy a blogomon lévő történet is eléggé olyan jellegű. De azért ami a Titanic-ba van, az már picit túlzás. Egyébként szeretem a filmet. :)

11 kérdés tőlem:

1. A nap melyik szakaszában tudsz a leghatékonyabban írni?
2. Sokszor elakadsz egy-egy új fejezet megírása előtt azt illetően, hogy mivel is folytasd?
3. Mi ihlet meg a legjobban, illetve honnan szoktál ötletet meríteni?
4. Milyen stílusú zenéket hallgatsz?
5. Kedvenc blogod, amit jelenleg is olvasol?
6. Mit gondolsz az eszetlen mennyiségű 1D-s fanfictiönökről, amik közül a legtöbb sablonos /tisztelet a kivételnek/?
7. Van példaképed?
8. Mi késztetettet a jelenleg futó blogod megírására?
9. Szoktál olvasni?
10. Értesz a photoshophoz?
11. Hogy érzed most magad?

Akinek küldöm: 

 --

A második díjamat szeretném itt is megköszönni Hennynek.^^

Mint mindennek ennek is vannak feltételei:

1. Alapkérdés miszerint köszönd meg a díjat attól, akitől kaptad!
2. Tedd ki a díjat az oldaladra akármilyen formátumban, hogy mások le tudják menteni!
3. Válaszolj a kérdésekre amiket kérdeztek tőled!
4. Küld tovább maximum öt tehetséges blogírónak!

Kérdések:

1. Van olyan nap amikor egyedül érzed magad? Hogyan teszel ellene?

Ellene? Semmit. Beülök a szobámba, és direktből szomorú dalokat hallgatok (fülhallgatón, nehogy más is melankolikus állapotba kerüljön), esetleg megírok egy-két szösszenetet is mellé – ha már ilyen hangulatom van, használjam is ki, nem igaz? :) Viszont ha iskola van, akkor mindezt nem tudom megtenni, akkor csak szimplán befordulok.

2. Honnan kapsz ihletet az íráshoz?

Elsősorban hangulatfestő képeket nézegetek, közben zenét hallgatok (attól függ a dalok tempója, milyen történeten is van a hangsúly), verseket olvasok /Rilke, Kosztolányi főleg/, és angol nyelvű novellákat olvasgatok. És a körülöttem lévő embereket se felejtsem ki: imádom őket ’tanulmányozni’, hihetetlenül érdekes személyiségek bóklásznak ám errefelé. ;)

3. Szoktad olvasni valamelyik blogomat?

Igen, Henny, a Harries-twins-eset látogatni szoktam. ;)

4. Milyen személynek írnád le magad. Jó és rossz tulajdonsággal együtt!

Hű, ezt biztosan tudni akarjátok? Nos, a jó tulajdonságaim: …ööö. Sokszor lelkes vagyok olyanok miatt, amikért mások nem lennének képesek, érdeklődöm a művészetek iránt, nagyon szeretek elmerengeni, akad valamennyi akaraterő is a tarsolyomban, és azt hiszem, nagyobb a szókincsem, mint néhány hasonló korban lévő tinédzsernek (15-16 éves korosztály). Őszinte embernek tartom magam, és ez néha másoknak nem tetszik – viszont szerintem fontos, hogy ne állítsd az ellenkezőjét annak, amit gondolsz valamiről/valakiről. Aztán, törődöm az emberekkel, ha barátaimnak szükségük van rám, én ott vagyok nekik, ez biztos. Nem szeretek vitázni sem, ezért mindig a békességre törekszem. 
Ami a rossz tulajdonságaim közé tartozik, lehet, hogy az lenne, hogy sokszor nagyon nyűgös vagyok, és mikor rossz kedvem van, néha másokat is lehúzok magam mellé. Vagy olyankor bunkó vagyok a legközelebbi barátaimmal/családommal olyan elven alapulva, hogyha ’nekem rossz, nektek is legyen az’. Tudom, hogy ez elég ijesztően hangzik, de a végén mindig bocsánatot kérek. :D Egyébként meg, van ez a ’féltékenység’ dolog köztem és a barátaim között… Mostanában már annyira nem is, de régebben iszonyatosan kiállhatatlan voltam, mikor arról volt szó, hogy egy közel álló barátom kissé elhanyagolt, és sokkal jobban elvolt másokkal, mint velem.
Ennyi elég volt, mi? :D Elég kitekert személyiségem van, ez tény.

5. Mi a hobbid?
Hű, soroljam? :) Gitározok, írok, rajzolok (a festés az valami pocsék, csak grafitot adjatok a kezeimbe!), fotózok, mikor van rá lehetőségem, és szeretek ügyködni a különféle képszerkesztő-programokkal. :D De ez nem igazi hobbi. Nagyon szeretek olvasni, és a zene is sokat jelent nekem.

Kérdéseim:

1. Milyen gyakran szoktál írni?
2. Mi ihlet meg a legjobban?
3. Mi a legutóbbi könyv címe, amit olvastál?
4. Van példaképed, akire felnézel?
5. Dolgozol most valamilyen történeten, amit nem mersz publikálni?

Akinek küldöm:

--

Hayley xx

3 megjegyzés: